Laitoin eilen juuren kypsymään.
Sulatin palastimesta edellisestä taikinasta säästetyn möykyn ja sekoitin sen kädenlämpöiseen tai vähän lämpimämpään veteen. Lisäsin vähän jauhoja ja lusikallisen talkkunaa (Kuten aikaisemmin kirjoitinkin niin käytän talkkunaa mausteena. Oikeassa savusaunassa kuivatetusta talkkunasta tulee lievä savuinen maku. Ei sitä valmiissa leivässä mielestäni huomaa jos ei tiedä.) Sitten peitin jälleen kulhon liinalla ja vein sen saunaan lämmittelemään.
Tänä aamuna taikinamössö oli painunut pohjalle ja päällä oli likaisen näköinen vesi. Astiaa liikuteltaessa pohjasta nousi kuplia. Tämä inhottavan näköinen mössö ilahdutti minua sillä se osoitti että happaneminen on taas lähtenyt käyntiin. Lisäsin vähän ruisjauhoja ravinnoksi ja jätin juuren vielä rauhassa kypsymään. Luulen että viimeistään huomenna pääsisin tekemään taikinaa, mutta aika näyttää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti