torstai 13. joulukuuta 2012

Suunnitteilla joululeipää

Nyt on edellisestä päivityksestä jo aikaa samoin kuin edellisestä leipomiskokeilustakin. Alkaa olla aika tehdä suunnitelmia joululeivästä. Viikonloppuna tai ensi viikon alussa varmaan pitää laittaa tulemaan. Jotenkin en taas osaa ajatella ajoitusta hyvin että leipominen osuisi viikonlopulle. Voin selitellä asiaa itselleni vaikka sillä että olen taas leivän kanssa aivan uudessa tilanteessa kun minulla onkin nyt pakkasessa valmis juuri joka (toivottavasti) nopeuttaa taikinan valmistumista. Ainakin se mitä olen kuullut muilta valmiin juuren käytöstä niin odotan että olisi nopeampi prosessi kuin aivan alusta aloittaessa. Joululeipään voisi ehkä laittaa pienen lorauksen siirappia. Ei paljon sillä en kauheasti pidä makeasta ruisleivästä, mutta jos ihan pikkuisen

Suunnitelmissa olisi myös virittää katonrajaan riuku ja leipoa oikein ohuita leipiä jotka voisi laittaa riukuun kuivumaan ja syödä sitten näkkileipämäisesti. Jos tämä kokeilu epäonnistuu niin ainakin saadaan kaunis kattokoriste ;) Riukua voisi lähteä metsästämään vaikkapa heti kun ulkona on aika kaunis sää. Tokihan sen pitäisi antaa kuivua huolella  ettei halkeile, mutta ehkä halkeilu ei haittaa. Enkä minä sitä nyt ihan tuoreena kattoon viritä. Johan puusta tulee leipään makua. Pitää sen nyt sen verran antaa kuivua.
Kuva osoitteesta: http://tiedebasaari.wordpress.com/2012/07/16/kokoviljatuotteiden-syominen-vahentaa-diabeteksen-seka-sydan-ja-verisuonitautien-riskia-ja-auttaa-lisaksi-painonhallinnassa/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti