Pakko tulla vielä kertomaan teille miten ollaan syöty tuota leipää nyt kaksi päivää enkä voi käsittää miten liian hapan kotitekoinen leipä voi olla niin paljon parempaa kuin kaupan ruispalat tai muut sellaiset. Nehän ovat ihan huttua itse leivotun rinnalla! No saa kaupastakin hyvää leipää, mutta siitä puuttuu jotakin. Ehkä se on sitten se tunne kun saa syödä kotitekoista itse omin pikkukätösin leivottua leipää. Ja jo se taikinankin tuoksu ja tuntu on aika hieno.
Leivän rapea kuori, joka on ehdottomasti se paras osa, rapsahtaa hampaissa ja sen jälkeen löytyy pehmeä sisusta joka melkein hajoaa suuhun. Ja se lämpimän leivän tuoksu ja sulava voi leivän pinnalla...
Kyllä voi suositella kaikille että edes kerran elämässäänne leipokaa itse ruisleipää!
Kuva osoitteesta http://static.iltalehti.fi/ruoka/vaivetu_JID_ru.jpg
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti