Tänään toistin jälleen aamulla samat toimenpiteet kuin aikaisempinakin päivinä. Eli vähän jauhoja ja lämmintä vettä. Taikinajuurta on nyt n. litran verran.
Olisin kaipaillut jo tänään tekemään taikinaa ja leipomaan, mutta päädyin neuvoja kysyttyäni ja nettiä vielä lueskeltuani siihen että herään aamulla vähän aikaisemmin ja teen silloin juuresta taikinan joka saa sitten päivän aikana nousta ja jos se on noussut kylliksi niin huomenna illalla leivon leivät. Jos ei ole noussut niin joutuu makaamaan vuorokauden vielä ennen seuraavaa leipomistilaisuutta. Jos olisin ollut kärsivällisempi, hieman kokeneempi (lähinnä ajankäytön suhteen) ja fiksumpikin niin olisin ajoittanut juuren valmistumisen viikonlopulle.
Luulen että nyt iltasella kuitenkin lisään juureen vielä jonkun verran jauhoja. Enemmän kuin aikaisemmilla kerroilla, mutta sen verran vähän ettei mene taikinamaiseksi. Tämä on sitten aikalailla oma ajatukseni joten katsotaan mitä siitä tulee.
Otan osan juuresta varmuudenvuoksi talteen pakastimeen jos tuo menee aivan mönkään. Ei sitten välttämättä tarvitse aloittaa ihan alusta jos tässä vaiheessa menee joku mönkään.
Juuri tuoksuu tällä hetkellä (kuten jonkun linkin takana luki) raikkaan happamalta ja maku on melkoisen hapan. Jotenkin tuoksu on jopa hiukan olutmainen, mutta toivottavasti tuosta nyt ei sentään olutta tule :P
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti