sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Lisää linkkejä ja vinkkejä

Juuri on saunassa ollessaan alkanut tehdä ihan pientä kuplaa. Olen toiveikas.
Sain vihjeen että juureen ei olisi kannattanut lisätä suolaa joten saan syyttää sitä jos juuri epäonnistuu. En kuitenkaan luovu toivosta.
Innostuksissani olen käynyt kurkkimassa juurta monta kertaa päivän aikana. Lisäksi selailin lisää sivuja joissa puhuttiin taikinajuuresta. Tässä niistä yksi. Ei ollut ihan ruisleipätaikina, mutta tuosta saa aika selkeät ohjeet juuren "hoitamisesta".
Toinen osoite taas oli aika mielenkiintoinen. Kertoo Suomen vanhimmasta taikinajuuresta joka on peräisin vuodelta 1706. Aika hurja ajatella että sillä on ikää jo yli kolmen ihmisen iän verran. Ehkä ainakin 5-6 sukupolvea saanut leipoa tuosta juuresta. Millaiset paineet saada juuri pidettyä hyvänä!
Kolmannella sivulla kiellettiin käyttämästä muoviastiaa koska se saattaa vaikuttaa haitallisesti taikinajuureen. Mutta millä tavalla haitallisesti, se jäi arvoitukseksi. Siinä siis jälleen yksi asia joka saattaisi pilata ensimmäisen yritykseni.

Tuntuu että vähän joka sivulla on erilaiset ohjeet juuren kypsyttämisen vaiheista ja kestosta. Pitänee siis vain kokeilla ja yrityksen ja erehdyksen kautta löytää sellainen minkä saa itse toimimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti