Tänä aamuna heräsin ajoissa tekemään taikinan valmiiksi. En käyttänyt kaikkea juurta sillä meillä oli aika vähän jauhoja jäljellä. Juurta oli ehkä n. 1/3 taikinasta. Ensin lisäsin vettä ja suolaa, lopuksi jauhoja. Alustin taikinaa melko pitkään kuten minua on ohjeistettu. Muistaakseni syynä oli saada juureen kypsymisen aikana jääneet kaasut pois(?).
Taikina jäi aika löysäksi mutta oli se käsiteltävissä ja kun en halunnut sotkea muita jauhoja leipään niin päätin selviytyä melko tahmaisen taikinani kanssa.
Jätin taikinan kylpyhuoneen puolelle nousemaan päiväksi.
Taikina oli melko happaman makuista ja pelkäsinkin leivästä tulevan myös aika hapanta. Mutta kuten sanottua yrtitys on ensimmäinen enka aio itkeä perään jos leipä ei ole täydellistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti